Alcaldes afectats pel tancament de CX insten el Govern a intervenir-hi

Dissabte, 19 d’octubre de 2013

Els batlles socialistes de Borredà, Olvan i Sant Julià demanen que es garanteixi "un servei bàsic".

Els alcaldes socialistes del Berguedà afectats pel tancament d'oficines de CatalunyaCaixa reclamen al Govern de la Generalitat "la necessitat de mantenir obertes les oficines bancàries dels municipis del Berguedà per garantir un servei bàsic per als ciutadans, especialment la gent gran", segons van fer públic ahir en una nota conjunta que han fet arribar a les conselleries d'Economia i Empresa i Ocupació, a més de la direcció de CatalunyaCaixa i al grup parlamentari socialista.

Els alcaldes de Borredà, Joan Roma; Olvan, Judit Carreras; i Sant Julià de Cerdanyola, Joan Solé, "rebutgem frontalment la decisió presa per Catalunya Caixa, i l'insten a reconsiderar els tancaments que suposen un menyspreu a la ciutadania de la comarca". Els batlles diuen que estan "indignats" i consideren "inacceptable aquesta mesura tan radical", alhora que reclamen "la reconsideració d'aquesta mesura per garantir un servei mínim essencial als pobles de muntanya, tan castigats per la pèrdua de població i de serveis". Els alcaldes recorden que "les oficines bancàries suposen un servei bàsic als municipis amb un elevat nombre de persones grans que tenen dificultats per desplaçar-se a altres municipis".

Els alcaldes reclamem de la Generalitat "una actuació ferma i decidida per mantenir obertes les oficines afectades pel tancament i ens posarem al seu costat per dur a terme tots els tràmits oportuns per contactar amb els responsables de CatalunyaCaixa i fer-los recapacitar en aquesta decisió".

Darrera actualització: 18.08.2020 | 18:07