Introducció

El municipi de Sagàs té una superfície de 44,9 km2 i és de forma allargada. Es troba situat enmig de les rieres de Pontarró a l'oest i per la riera de Merlès al nord-est. Les Serres de Biure creuen el municipi, separant la vall de Merlès i la del Llobregat. El relleu és suau, amb una alçada mitjana de 730 m, amb planes i turons que donen una esplèndida panoràmica del Baix Berguedà.

El clima és mediterrani humit amb tendència continental. La temperatura mitjana a l'estiu varia entre 21 i 22ºC, mentre que a l'hivern és de 6 o 7ºC. Les pluges són força irregulars, amb valors aproximats de 600-700mm, i la neu hi és poc freqüent.

Pel que fa a la vegetació, predomina el roure martinenc. En zones assolellades, hi predominen les alzines, garrics, farigola i argelagues.

El municipi de Sagàs està constituït per dues parròquies, la parròquia de Sant Andreu de Sagàs i la de Santa Maria de la Guàrdia.

La població es troba disseminada en masies aïllades, exceptuant un petit nucli al voltant de l'església de Sant Andreu i el carrer Bonaire.

L'activitat econòmica principal és l'agricultura i la ramaderia. Els cultius predominants són els cereals i els farratges. Pel que fa a la ramaderia, es dedica al sector porcí i al boví. Cal destacar el desenvolupament de l'agroturisme en els últims anys.

Darrera actualització: 17.08.2020 | 13:47
Darrera actualització: 17.08.2020 | 13:47